top of page

Leven in Leeuwarden

In het hartje van de oude binnenstad van Leeuwarden renoveert Mydomo vier fraaie herenhuizen uit omstreeks 1600. De woningen worden opgeleverd met een stadstuin op het zuiden en een eigen parkeerplaats. Daarnaast worden twee nieuwbouw appartementen gerealiseerd met eigen parkeergelegenheid en dakterras. De woningen worden geheel gerenoveerd en indien gewenst, gemeubileerd opgeleverd.  

Fryslan
Het land van meren en polders, traditie en karakter, Elfstedentocht en fierljeppen, kaatsen en skûtsjesilen, gemeenschapszin en eigengereidheid. Een land met een rijke historie, die tot op de dag van vandaag zo mooi doorklinkt in het Frysk. Een land dat zowel bewoner als toerist veel rijkdom te bieden heeft, in natuur, cultuur en woongenot. 

Ljouwert
Ljouwert, oftewel Leeuwarden, is als hoofdstad de schatkamer van de Friese cultuur. Midden in die schatkamer ligt Bij de Put, het historische straatje waaraan de panden van Mydomo gelegen zijn. In 1982 is dit gebied aangewezen als beschermd stadsgezicht. De panden liggen in een der oudste delen van de stad Leeuwarden, rond de oude terp Nijehove, een van de drie terpen waarop Leeuwarden is ontstaan. Vandaar ook de karakteristieke hoogteverschillen in dit stadskwartier. Het belangrijkste monument in deze buurt is de Grote of Jacobijnerkerk, gesticht in de 13e eeuw, herbouwd in de 15e eeuw en gerestaureerd in 1977. 

Ligging en voorzieningen - Winkelen, eten en uitgaan
De binnenstad van Leeuwarden heeft een aparte status. Steeds meer mensen willen wonen in deze historische en dynamische omgeving vol winkels, culturele voorzieningen en gezellige horeca. Het centrum is compact, waardoor alle winkels dicht bij elkaar gelegen zijn. Dit geldt ook voor het uitgaanscentrum, dat zich rond de grachten concentreert. Hier vind u veel gezellige cafe's en restaurants. In de lente en zomer is dit deel van de stad een groot terras, waar toerist en Leeuwarder zich tot in de kleine uurtjes kunnen vermaken. 

Met een bootje door de stadsgrachten of slenterend door de oude binnenstad: Leeuwarden is een lustoord voor liefhebbers van water, cultuur en stadse gezelligheid.

bottom of page